Logon suunnittelu: miltä näyttävät logosuunnittelijan muistiinpanot?
Oletko miettinyt, mitä kaikkea logosuunnittelija logoprojektin aikana tekee ja miltä näyttävät logosuunnittelijan työpöydän reunassa olevat muistiinpanot? Piirrän jokaisen logon vektoripiste kerrallaan. Taittopöytäni onkin täynnä linjaviivoja, lukuja ja geometrisia muotoja. Niistä muodostuu ensin kirjaimia & elementtejä ja vasta sitten lopullinen logo.
Taiton reunassa on myös paljon muistiinpanoja eri versioista, näin pysyn kärryillä, mitä olen testannut ja mitä haluan vielä viilata. Mutta näistä muistiinpanoista näkyy myös se, mitä kaikkea logosuunnittelija asiakkaan puolesta ratkoo, silloin kun piirretään vektorilogoa. Paljon! Ennen piirtämistä työhön on kuulunut toki jo taustatyö ja etäpalaveri asiakkaan kanssa, jossa ollaan juteltu brändistä sekä päätetty logon yksityiskohtien tavoitteet.
Logon piirtovaiheessa ratkon mm. näitä:
Vastaavatko kirjainten muodot asiakkaan tavoitteita? Tuleeko kirjaimista tai yksityiskohdista oikea fiilis? Kanssani logo-palavereissa joskus olleet tietävät, että saatan miettiä esim. millä P-kirjaimesta saa hymyilevän, millä leikkisän ja millä elegantin. Oikea äänen sävy lähtee aina ensin brändiäänestä. Työni logosuunnittelijana on miettiä niitä pienen pieniä yksityiskohtia!
Onhan kokonaisuus luettava, näkyyhän logo pienessä tilassa? Tähän vaikuttaa moni asia, mm. elementtien paksuus, välistys ja sommittelu.
Onko logo ja sen elementit tasapainossa? Mitä useampi kerros logossa on, sitä tarkempaan mietin myös eri riveillä sijaitsevien elementtien sijainteja keskenään. Meneekö tärkeät asiat linjaan keskenään? Mietin aina tosi tarkkaan myös elementtien paksuuksia, kulmia, pyöristyksiä ja kallistuksia. Geometrisemmissä logoissa lasken supertarkkaan, että esim. keskilinja ei hyppele eri tasoille eri kirjainten kesken.
Onhan välistys kunnossa? Kaikista nopeiten tunnistaa ei-ammattilaislogon siitä, että siinä on välistys vähän sinnepäin. Välistyksen pystyy laittamaan kohdilleen vasta kun tietää kirjainten leveydet ja yksityiskohtien muodot.
Joten kyllä: logosuunnittelijan työ on täynnä pienten yksityiskohtien hiomista. Siksi nuo muistiinpanot ovat supertärkeitä!
Miten tilata logo YRITYKSELLE?
Brändisi ansaitsee tulla huomatuksi, anna ainutlaatuisuuden näkyä siis myös logossa!
Jos etsit parhaillaan yrityksellesi, järjestölle tai liitolle ammattilaisgraafikkoa ja logosuunnittelijaa logoprojektiin, anna mun auttaa. Voit pyytää ilmaisen tarjouspyynnön sähköpostitse info@studiobehm.fi tai täyttämällä lomake täällä.
Laita ensimmäiseen mailiin mukaan ainakin jo nämä: yrityksen/järjestön/liiton nimi ja y-tunnus, aikataulutoive ja minkä nimisestä logosta on kyse. Onko haaveissasi pelkkä tekstilogo vai myös erillinen bränditunnus? Löydät lisätietoa Studio Behmin logopaketeista ja niihin ostettavista lisäpalasista täältä.
Miten paljon etukäteen tarjous kannattaa kysyä? Logoprojektien tilaamisessa kannattaa aina olla liikkeellä hyvissä ajoin, näin projekti mahtuu varmemmin kalenteriini. Tarjous kannattaa pyytää minimissään noin 1,5 -2 kk ennen logon julkaisutarvetta, mutta toki aina kannattaa kysyä, onko kalenterissa jo aiemmin vapaata.
Paljon logosuunnittelu maksaa? Logoprojektin hinta määräytyy aina projektikohtaisesti työmäärän mukaan, joten kyselen sinulta aluksi lisäkysymyksiä mailitse, näin saadaan just ne tärkeimmät palaset varmasti mukaan. Löydät kokonaishinnan sitten juuri sinun projektillesi laaditusta tarjouksesta.
Kuullaan siis toivottavasti pian!
Kurkkaa logoja
portfoliosta
Kurkkaa portfoliostani suunnittelemiani logoja!
Lue lisää täältä!
Haluatko tilata samalla muuta graafista suunnittelua?
Kurkkaa lisää täältä!
Tilaa kerralla myös
BRÄNDIVÄRIT!
Jos tilaat uuden logon juuri Studio Behmin kautta, voit tilata myös uudet brändivärit kätevästi saman projektin yhteydessä! Tällöin saat mukana myös laajemman graafisen ohjeiston logoversioiden ja brändivärien käyttöä varten. Löydät graafisesta ohjeistosta väriarvot sekä cmyk-, rgb- ja hex-väriarvoilla ja havainnollistavat esimerkit värien käyttöön. Brändivärien määrä sovitaan yhdessä ennakkoon.
Vai kaipaatko nykyisille brändiväreille vain freesausta? Sekin onnistuu! Tai onko brändilläsi olemassa jo joku brändiväri, muttet tiedä siitä kuin esim. rgb-väriarvon? Autan mielelläni määrittelemään värille myös cmyk- ja hex-arvot.
Tilaa uudet brändivärit: info@studiobehm.fi tai täyttämällä lomake täällä.