Studio Behmin taittoapu yrityksille: InDesign-taittopohjat Instagramin feed-postauksiin uudella kokosuosituksella
Älä jää pohjien päivityksessä yksin!
Taitetaanko teidänkin brändissänne Instagram-postauksia Adoben ohjelmilla ja feedin pohjat on tehty vielä vanhaan 1080 x 1080 px neliömuotoon esim. InDesignilla, Photoshopilla tai Adobe Expressillä? Pähkäiletkö yksin, mitä kaikkea koon muutoksen myötä pitikään älytä taitossa? Tai puuttuuko teiltä tekijä kokonaan pohjan päivittämistä varten?
Päivitin juuri yhdelle asiakkaalle jo olemassa olevat pohjat uuteen pystymuotoon. Ratkoin kerralla:
Neliömuotoiset Instagramin feed-postaukset uuteen pystympään kokosuositukseen sopiviksi. Brändi-ilmettä ja alkuperäisten pohjien visuaalista tyyliä kunnioittaen.
Huomioin taittopohjassa ja sommitteluissa uuden pystymmän suosituskoon lisäksi myös uuden pystyprofiiliruudukon kapeamman rajauksen ja explore-ruudukon/vanhan profiiliruudukon neliörajauksen. Molemmat rajaukset Instagram tekee automaattisesti, mutta ne pitää älytä huomioida itse taiton elementtien sommittelussa. Veikkaan, että kaikki brändit Suomessa ei vielä noita rajauksia älyä huomioida. Määrittelin master-sivulle oikean koon ja eri rajausten linjaviivat, joiden avulla taittoja on helppo tehdä lisää. Lisäksi jokaisessa taitossa on omat siihen taittoon liittyvät linjaviivat, joilla pystyy esim. otsikoita tasaamaan oikeaan linjaan. Laitoin asiakkaalle myös mukaan asian, joka on auttanut itseänikin graafisena suunnittelijana uusien somepohjien suunnittelussa nyt alkuvuoden aikana. Mukana laitoin juuri Instagramin feed-postausta varten tekemäni esikatselu-maskit, jotka pystyy siirtämään taiton päälle kätevästi ja esikatselemaan noita kahta eri rajausta ja samalla yläkulman ikonia postauksen päällä. Näin taitossa pystyy varmasti varmistamaan, että mikään ei katkea hassusti poikki myöhemmissä rajauksissa ja ettei kuvassa olevat silmät jää Instagramin ikoneiden alle.
Onko teidänkin yrityksellä haaveissa Instagramin feed-pohjan tai pohjien viilaus uuteen kokoon? Tai jos teiltä löytyy jo somesisältöjen taittaja, muttei aikaa eri kokojen, suoja-alueiden ja rajausten selvittämiseen asian tiimoilta, riittäisikö tiiminne käyttöön pelkkä InDesign-pohja, josta löytyy oikean kokoinen master-sivu linjaviivoineen ja nuo juuri tätä varten räätälöimäni rajauksen esikatselumaskit Instagramin feed-pohjaa varten? Kysy lisää mailitse info@studiobehm.fi ja jutellaan, miten voisin auttaa. Ps. Canva-pohjia en itse valitettavasti tee, mutta Adoben pohjissa autan mielelläni!
Vai onko mielessä joku toinen taittotyö, jossa kaivataan kokenutta tekijää? Löydät lisätietoa Studio Behmin palveluista täältä.
Etsitkö luottograafikkoa, art directoria tai kuvittajaa? Kurkkaa lisää työnäytteitä portfoliosta.
Lue lisää täältä!
Studio Behm auttaa saavutettavien pdf-raporttien fonttihaussa, taitoissa ja kansikuvituksissa!
Lue lisää täältä!
Tilaa Studio Behmiltä art director apua brändi-ilmeisiin ja visuaalisiin uudistuksiin!
Saat tilattua Studio Behmiltä visuaalisen ilmeen joko aivan uudelle brändille tai brändi-ilmeen freesauksen nykyiselle brändillesi. Voit valita mukaan esim. näitä:
Tekstilogon tai bränditunnuksen suunnittelun tai kombon, jossa on kummatkin! Kaikki logot suunnitellaan aina uniikisti kirjain ja elementti kerrallaan kyseiselle brändille ja kohderyhmälle taustatyön ja ideoinnin jälkeen. Logopaketteihin voit tilata lisäksi mm. kieliversioita, faviconin nettisivuille, erilaisia sommitelmia ja eri tiedostomuotoja. Studio Behmiltä saat tilattua myös juhlavuoden logoja!
Brändivärit. Myös brändivärejä voi tilata aivan uusi yritys tai yritys, jolta puuttuu omat brändivärit tai värit kaipaavat freesausta.
Brändifonttien etsiminen ja konseptointi. Autan brändille sopivien fonttien haussa niin someen kuin painotuotteisiin. Fontit voidaan etsiä joko maksullisista fonteista, jolloin ostat fonteille käyttötavan ja laajuuden mukaan sopivat lisenssit tai toki vaikka Googlen fonteista. Somefonttien haussa voidaan ottaa huomioon myös se alusta, millä somesisältöjä suunnitellaan. Näin varmistetaan, että brändifontti löytyy juuri oikeasta paikasta. Huom. Studio Behmin palveluihin ei kuulu nettisivujen ilmeen suunnittelu, nettisivuprojekteihin suosittelen juuri verkkosivusuunnitteluun erikoistunutta tekijää.
Brändiopas eli graafinen ohjeisto. Isompiin ilme-projekteihin kuuluu myös graafisen ohjeiston eli brändioppaan suunnittelu pdf-muotoon. Ps. onko brändillesi määritelty jo logo, värit ja fontit, mutta brändiopas puuttuu? Voin auttaa brändiäsi siinäkin jälkeenpäin!
Graafiset elementit eli brändikuvitukset. Kaipaako brändi-ilme myös modernia kuvitusta? Autan miettimään brändillesi sopivat visuaaliset palaset mukaan!
Brändikuvasto kuvapankkikuvista. Minulla on pitkä tausta luovasta kuvahausta, joten autan mielelläni eri yrityksiä löytämään käyttöönsä ne brändille ja aihepiiriin sopivimmat kuvamaailmat ja kuvat. Autan myös hakusanojen määrittelyssä myöhempää hakua varten.